Equitació i Maneig terapèutics

Es refereix a les categories d’activitats eqüestres destinades a persones amb diversitat funcional, malaltia física o disfunció emocional, susceptibles d’exercir una acció sobre el cavall, bé en la preparació o en el maneig i direcció del cavall. En aquests casos la relació amb el cavall i el coneixement del seu maneig intervenen directament en la recuperació de la persona.

 
El seu camp d’acció és molt ampli, així com totes les seves formes. Està dirigit a persones afectades per discapacitats motrius, sensorials, cognitives, mentals, emocionals o socials. Alhora oferim un servei d’equitació i maneig terapèutic en què a través d’exercicis peu a terra i sobre el cavall treballem la consciència corporal i la simetria que moltes vegades no som capaços de trobar en el nostre dia a dia.

 
En aquest àmbit hi incloem el Volteig Terapèutic el qual, tant de manera individual com en grup, suposa la realització d’exercicis gimnàstics sobre el cavall guiat a la corda, de major o menor dificultat, a través dels quals es poden treballar aspectes relacionats amb la mobilitat, l’equilibri, la seguretat, l’autoestima, el desenvolupament personal, el treball en equip i la confiança, entre d’altres.